Sunday, June 10, 2012

AAAARRRRGGGGHHHH......


Bila sudah habis belajar ni rasa macam bosan yang teramat sangat. Rasa murung, sunyi, dan pelbagai rasa yang tak sedap datang. Dulu masa belajar rasa macam tak sabar nak habis belajar, bila dah habis rasa macam rindu nak belajar semula. Pelik kan perasaan manusia ni. Sekarang ni kan cuti, jadi ramai lah student yang pergi melancong. Jadi yang stay kat Irbid ni rasa sunyi sikit. Sebab tulah aku rasa dah tak sabar nak balik Malaysia. Aku tahu nanti dah balik Malaysia lagi lah sunyi duduk kat rumah tu. Sebab tulah aku berharap sangat dapat sambung belajar bulan 9 ni nanti. Doakan.

Kenapa lah hati rasa macam tak senang je. Aku tengok orang lain macam seronok je. Lebih-lebih lagi musim cuti ni, makin seronok lah mereka. Tapi kenapa aku tak dapat hayati keseronokan mereka tu. Sekarang pun aku sorang-sorang je kat rumah, tak tahulah nak buat apa. Nak baca buku, malas. Nak tengok movie, rasa takde mood juga. Nak main internet, bosan lah. Nak tidur, sepanjang petang dah aku tidur sampai sakit-sakit dah badan ni. Apa lagi yang boleh buat ni.

Nasib baik lah tadi ada sahabat aku ajak pergi program pengisisan sedikit, takde lah aku rasa bosan sangat. Sekurangnya dapat juga isi hati yang kosong ni. Dapat juga tingkatkan semangat.

3 minggu lagi aku di Jordan ni. Nak buat apa dengan masa yang selama itu. Nak pergi melancong, kena jimat sikit sebab banyak sangat pakai duit time nak balik ni. Duduk rumah jela kot. Huhu. Ya Allah beri aku kegembiraan. Aku tak suka rasa macam ni. Aku nak rasa sentiasa bahagia.

2 comments:

  1. isi masa dengan hadiri kelas matan setiap pukul 9 hingga masuk kuliah..

    belajar nahu sarf balik boleh topup topup ingatan lama..

    apapun tahniah dan selamat ber"grad"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..tq atas maklumat tu..hehehe

      Delete

KITA HARAPAN SEMUA

KITA HARAPAN SEMUA
"BERFIKIR POSITIF MENTERJEMAHKAN TINDAKAN YANG POSITIF DAN MENBUAHKAN HASIL YANG POSITIF" mohamad sahdan