Friday, February 5, 2016

Selamat Hari Jadi Diri Sendiri

 
Tiba-tiba rasa ingin menulis pada hari kelahiranku kali ini. Walaupun dah berlalu beberapa hari. Sudah genap 25 tahun aku berada dalam dunia ini. Rasa semakin tua. Semestinya mengingatkan aku kepada kematian. Cukupkah amalan aku. Semoga Allah selalu merahmatiku dan memberi keberkatan kepada umurku dan rezeki yang dikurniakan kepadaku. Firman Allah Taala dalam surah al-Jumu'ah:
Katakanlah, Sesungguhnya kematian yang kalian lari darinya, sesungguhnya kematian itu akan menemui kalian, kemudian kalian akan dikembalikan kepada Allah, Yang mengetahui keghaiban dan yang nyata. Lalu Ia akan beritakan kepada kalian apa yang kalian telah kerjakan. [Al-Jumu’ah/62: 8].
Insaf...
Sudah dua kali juga aku menyambut ulang tahun kelahiranku bersama isteri tercinta. Tahun lepas isteriku meraikan hari kelahiranku dengan belanja makan di equestrian resort (ada restoran yang boleh tahan juga sedapnya). Tahun ini isteriku memberi kejutan dengan memberikan hadiah kasut yang agak mahal padaku. Tak sanggup nak beli kalau ikutkan hati. Kasut crog. Harga lebih kurang tiga ratus lebih. Ishhhh3. Terima kasih isteriku.
Masa hari kelahiran isteriku dulu, aku hanya belikan die kek biasa dan hadiah botol air Tupperware je. Hehe. Sorry sayang. Semoga kita menjadi keluarga yang diberikan bahagia dunia dan akhirat. aminnn..

No comments:

Post a Comment

KITA HARAPAN SEMUA

KITA HARAPAN SEMUA
"BERFIKIR POSITIF MENTERJEMAHKAN TINDAKAN YANG POSITIF DAN MENBUAHKAN HASIL YANG POSITIF" mohamad sahdan